Kat

Kattenvoer

De kat of huiskat (Felis silvestris catus) is een van de oudste huisdieren van de mens. De gedomesticeerde kat behoort tot de familie der katachtigen (Felidae). Ook het woord poes is gangbaar, soms meer specifiek in het geval van een vrouwelijke kat. Een mannelijke kat heet een kater en een jong katje een kitten.

Kattenbakken en katten vervoerbox

Katten zijn erg beweeglijk. Ze kunnen snel korte afstanden afleggen en het zijn goede klimmers.Om goed in conditie te blijven zijn katten een goede voeding nodig. U zult begrijpen dat een binnenkat een andere specifieke behoefte heeft dan een buitenkat. Steeds vaker krijgen we te maken met vragen over veel voorkomende gezondsheidsklachten van katten, blaasgruis is daarvan een goed voorbeeld.

Kattensnoepjes

Net als leeuwen en tijgers likken ze zichzelf schoon met hun tong. Vaak doen ze dit voor het slapen gaan of na het wakker worden. De instinctieve verzorging van de vacht met tanden, speeksel met enzymen en vet uit een klier boven de staart vergt ongeveer twee uur per dag. Hierdoor slikt de kat veel losse haren in. Deze verlaten gewoonlijk via het darmkanaal het lichaam. Als de kat echter te veel haren in korte tijd binnenkrijgt, kan er een haarbal ontstaan die wordt uitgebraakt. Een goede voeding of een haarbalpasta kan een goede oplossing zijn. Het is belangrijk om uzelf goed voor te bereiden op de aanschaf van een kat. In onze winkel vind u uiteraard diverse kattenbenodigheden. Onze medewerkers helpen u maar wat graag bij de keuze van droog- en natvoer, kattenbakken en kattenbakvullingen, krabpalen, kattentuigen en halsbanden, kattenmanden, reistassen, en vlooienbestrijdingsmiddelen.