Knaagdieren

Knaagdier verblijf

Konijnen en hazen zijn geen knaagdieren zoals de cavia, hamster, gerbil, degoe, chinchilla, rat of muis. Ze vormen een aparte diergroep: de haasachtigen. Het verschil tussen haasachtigen en knaagdieren uit zich voornamelijk in het gebit. Konijnen en hazen hebben kleinere stifttanden achter de twee grote snijtanden in de bovenkaak en dus in totaal vier snijtanden in de bovenkaak. Bij knaagdieren ontbreken deze stifttanden, zij hebben alleen de twee grote snijtanden in de bovenkaak. Maar er zijn meer verschillen. Zo hebben hazen en konijnen een gespleten bovenlip en in tegenstelling tot bijvoorbeeld hamsters, gebruiken haasachtigen nooit hun voorpoten om er voedsel mee vast te houden.

Hamster kooien en hooibakken

Konijnen en cavia's zijn sociaal levende dieren. Ze houden van gezelligheid en hebben graag een soortgenoot bij zich. Wil u een konijn of cavia als huisdier, zorg er dan altijd voor dat u er minstens twee aanschaft. Ook is het belangrijk dat een konijn is ingeënt tegen verschillende ziektes. Wij vinden dat zo belangrijk dat wij dat al voor u hebben gedaan. Bij aankoop van een konijn ontvang u zijn paspoort met daarin zijn medische gegevens.

Knaagdier voeding

De Russische dwerghamster is een zeer rustig dier. Van alle soorten dwerghamsters is hij dan ook het makkelijkste handtam te maken. Zelfs bij dieren op oudere leeftijd is dat nog mogelijk. Over de verzorging en het houden van knaagdieren kunnen onze medewerkers u alles vertellen. Op onze knaagdierafdeling vindt u bodembedekkers zoals onder anderen stro, houtvezel en houtsnippers. Voor elk knaagdier is er wel een speciale voeding te vinden. Wij hebben verschillende soorten knaagdierverblijven voor zowel binnen als buiten. Kom rustig eens kijken!